4 punten waar je op moet letten bij het verkopen van je caravan

21 maart, 2022

Het is inmiddels algemeen bekend dat wij Nederlanders als geen ander volk in Europa zo vaak met de caravan op pad gaan. Doordat deze kampeerwagen regelmatig gebruikt wordt kan het uiteindelijk gebeuren dat je uitgekeken raakt op je huidige caravan. Wanneer dit het geval is, dan is het tijd om afscheid te nemen van jouw geliefde caravan. Waarschijnlijk denk je bij de verkoop van jouw kampeerwagen als eerste aan Marktplaats. Toch is dit geen verstandig besluit aangezien het de afgelopen jaren steeds vaker gebeurt dat particuliere caravan verkopers te maken krijgen met malafide, onbekende kopers en oplichters. Om te voorkomen dat je opgelicht wordt vertellen wij van Wijkopencaravans.nl je in deze blog graag wat de gevaren van de particuliere verkoop van caravans is. Lees snel verder en voorkom dat je slachtoffer wordt van geraffineerde oplichters! 

1. Vermijd het gebruik van Marktplaats 

Vandaag de dag is het verkoopplatform Marktplaats nog steeds één van de populairste websites in ons land om tweedehands spullen op de kop te tikken. Niet voor niets maken dagelijks zo’n twee miljoen mensen gebruik van dit verkoopplatform om spullen te kopen en te verkopen. Door de populariteit van Marktplaats is het inmiddels een bekende broedplaats geworden voor fraudeurs en oplichters. Wanneer jij besluit om jouw geliefde caravan via dit verkoopplatform te verkopen, dan moet je er helaas rekening mee houden dat je een makkelijk doelwit bent voor deze criminelen.  

Zo hebben wij bij Wijkopencaravans.nl al vaker verhalen gehoord van particuliere verkopers dat zij vals geld hebben ontvangen tijdens de verkoop. In de ergste gevallen werden zij zelfs beroofd van hun caravan. In beide situaties blijf je helaas met lege handen over waar natuurlijk niemand op zit te wachten. Hierdoor adviseren wij altijd om bij de verkoop van een kampeerwagen het liefst Marktplaats te vermijden. Voorkomen is immers beter dan genezen. 

2. Kies voor een digitale bankoverschrijving 

Is het je gelukt om een koper te vinden voor jouw caravan? Kies er dan voor om het afgesproken bedrag te ontvangen via een digitale bankoverschrijving. Op die manier voorkom je niet alleen dat er betaald wordt met vals geld, maar verhoog je ook de drempel voor eventuele oplichters om langs te komen. Daarnaast is het te adviseren om de digitale bankoverschrijving ter plekke te regelen. Hiermee weet je altijd zeker dat het afgesproken bedrag op jouw bankrekening staat waarna je de koper met een gerust hart jouw oude caravan kan meegeven. Wil je toch liever het afgesproken bedrag contant ontvangen? Zorg er dan voor dat je een vals geld pen in huis hebt waarmee je in een handomdraai de biljetten kan controleren op echtheid. 

3. Kopers die niet komen opdagen 

Wanneer je besluit om jouw caravan particulier te verkopen, dan moet je er rekening mee houden dat je te maken krijgt met veel spookkopers. Dit zijn kopers die wel interesse hebben in jouw caravan maar uiteindelijk niet op de afgesproken dag en tijdstip langskomen. Deze spookkopers zorgen niet alleen voor frustratie, maar kost je ook onnodig veel tijd. Gelukkig kan je dit gemakkelijk voorkomen door alleen in zee te gaan met kopers die aantoonbare positieve feedback hebben. Het is hierbij belangrijker dan ooit tevoren dat de feedback vrij recent is. Alleen op die manier kan je beoordelen of een geïnteresseerde koper ook daadwerkelijk goede intenties heeft. 

4. Ken alle bekende oplichtingstrucs 

Oplichters gaan tegenwoordig steeds vaker geraffineerder te werk. Dit betekent dat zij constant op zoek zijn naar nieuwe manieren om mensen in de val te lokken. Momenteel zijn er ontzettend veel verschillende bekende oplichtingstrucs die met nog enige regelmaat worden toegepast door oplichters. Om te voorkomen dat je bij de particuliere verkoop van jouw caravan hier slachtoffer van wordt, is het verstandig om jezelf vooraf te verdiepen in alle mogelijke manieren. Zo worden er op Marktplaats alleen al tien verschillende oplichtingstrucs gebruikt. De meeste bekende hiervan zijn de oplichtingen via Tikkie, gelijk oversteken service en identiteitsfraude. Wanneer je hier meer over wilt weten dan kan je de website van de consumentenbond raadplegen. 

Voorkom oplichting door te kiezen voor Wijkopencaravans.nl 

Bij Wijkopencaravans begrijpen wij als geen ander dat je huiverig bent om zelfstandig jouw caravan te verkopen via verkoopplatforms. Hier zitten immers ontzettend veel risico’s aan die ernstige gevolgen hebben. Hierbij kan je denken aan oplichting in de vorm van vals geld, diefstal van jouw kampeerwagen of spookkopers. Om dit allemaal te voorkomen kan je ervoor kiezen om jouw geliefde caravan aan ons te verkopen. Wij staan er al jaren om bekend dat wij onze afspraken altijd nakomen. Hierdoor vind je over ons geen schokkende reviews en streven wij ernaar om binnen 48 uur met een goed bod te komen. Voor een sneller bod kan je het beste bellen naar 085-4012469 of 0634272744. Dankzij Wijkopencaravans.nl is het mogelijk om met een gerust hart en zonder risico’s afscheid te nemen van jouw oude caravan. Neem snel contact met ons op en wie weet verwelkomen wij je binnenkort samen met je caravan!

RDW erkend bedrijf
Binnen 48 uur een bod
Ophaalservice in heel Nederland
  • RDW erkend bedrijf
  • Binnen 48 uur een bod
  • Ophaalservice in heel Nederland

Vragen? Neem contact met ons op

Contact opnemen
085 401 24 6906-34272744
info@wijkopencaravans.nl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram