Wat is mijn caravan waard? 

29 juni, 2022

Ben je benieuwd naar de dagwaarde van jouw caravan? Bijvoorbeeld omdat je de caravan gaat verkopen, hem wilt verzekeren of omdat je er schade aan hebt? Wat de dagwaarde precies is, hangt af van verschillende factoren. In dit artikel zetten we deze factoren op een rijtje en vertellen we hoe je de waarde van je caravan kunt bepalen.

De dagwaarde van jouw caravan

Als we het hebben over hoeveel een caravan precies waard is, dan hebben we het specifiek over de dagwaarde ervan. Dat is hoeveel hij op dat precieze moment waard is. De dagwaarde is dus iets anders dan de nieuwwaarde.

Wanneer en waarom is de dagwaarde van jouw caravan belangrijk?

Er zijn verschillende situaties waarin het handig is om te weten wat de caravan waard is:

  1. Ben je van plan om jouw caravan te verkopen? Dan wil je natuurlijk graag weten wat je ervoor kunt krijgen. En dat niet alleen, je hebt ook vaak een betere onderhandelingspositie als je op de hoogte bent van de dagwaarde van jouw caravan.
  2. Heb je net een nieuwe (of tweedehands) caravan gekocht en wil je deze verzekeren? Ook dan is het handig om te weten wat hij precies waard is. Als je een oudere caravan hebt, dan kun je deze namelijk zowel op basis van de dagwaarde als de nieuwwaarde verzekeren. Kies je voor de dagwaarde, dan is hij verzekerd tot de geschatte dagwaarde op het moment dat de schade is ontstaan.
  3. Is jouw caravan beschadigd geraakt? Als je deze hebt verzekerd, wordt het bedrag dat je krijgt gebaseerd op de dagwaarde die op dat moment geldt. Is het schadebedrag hoger dan de dagwaarde, dan wordt de caravan economisch total loss verklaard.

Wat is de waarde van mijn caravan?

De dagwaarde of inruilwaarde van je caravan bepaal je aan de hand van verschillende factoren, zoals het type caravan, de aanschafprijs, eventuele schade en gebreken en eventuele extra’s. Ook marktomstandigheden zoals de huidige vraag en aanbod en de waarde van vergelijkbare caravans spelen een rol.

  • Allereerst is het type caravan van belang. Er wordt dus gekeken naar het merk, het model en het bouwjaar. Bepaalde merken zijn nu eenmaal duurder dan andere. Daarnaast geldt logischerwijs dat hoe nieuwer de caravan is, hoe hoger de waarde.
  • Ten tweede wordt er gekeken naar eventuele schade en gebreken. Hoe meer schade, hoe lager de dagwaarde van je caravan. Als voorbeelden van schade kun je denken aan: waterschade, hagelschade of defecte elektronica. Ook achterstallig onderhoud kan ten koste gaan van de waarde.
  • Daarnaast kan jouw caravan meer waard worden door bepaalde extra’s die erop zitten, net zoals bij auto’s. Is jouw sleurhut uitgerust met luxe toevoegingen als een fietsenrek, een televisie of andere snufjes, dan komt dat ten goede aan de waarde.
  • Tot slot spelen vraag en aanbod natuurlijk ook een rol. Is de vraag groter dan het aanbod, dan resulteert dat in een hogere waarde voor jouw caravan en vice versa. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat bepaalde oude type caravans nu meer waard zijn dan vroeger, omdat die tegenwoordig helemaal hip zijn.

Caravan verkopen bij Wijkopencaravans.nl

Ben je van plan om jouw caravan te verkopen? Bij Wijkopencaravans maken we graag een eerlijke inschatting voor je van wat hij waard is. Hierbij nemen we alle bovengenoemde factoren in overweging. Uiteindelijk rolt hier een persoonlijk en eerlijk bod uit.

Kies je ervoor om je caravan bij ons te verkopen, dan profiteer je van onze service. Je caravan aanmelden is gratis en vrijblijvend én wij komen altijd razendsnel bij je terug met een eerlijk bod. Wij bieden een persoonlijke benadering en een zorgeloze verkoop. Iedere caravan is bij ons welkom, wat voor type het ook is. Vul gauw het aanmeldformulier in. Wij streven ernaar om altijd binnen twee dagen terug te komen met een bod. Wil je graag sneller een bod ontvangen, dan kun je ons altijd bellen op 085-4012469 of 06-34272744.

RDW erkend bedrijf
Binnen 48 uur een bod
Ophaalservice in heel Nederland
  • RDW erkend bedrijf
  • Binnen 48 uur een bod
  • Ophaalservice in heel Nederland

Vragen? Neem contact met ons op

Contact opnemen
085 401 24 6906-34272744
info@wijkopencaravans.nl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram