Caravan koerslijst

Ben je op zoek naar een koerslijst voor caravans? Als je van plan bent om je caravan te gaan verkopen, dan wil je natuurlijk weten wat je ervoor kunt krijgen. In het verleden had de ANWB een handige koerslijst voor caravans, maar deze bestaat helaas niet meer. Wil je toch graag weten wat jouw caravan waard is? Klik dan op de oranje knop hieronder, vul het formulier in en wij sturen jou een prijsinschatting en een vrijblijvend bod.

Vrijblijvende prijsinschatting aanvragen

De ANWB-koerslijst voor caravans

Wilde je vroeger weten wat je caravan precies waard was, dan was de koerslijst van de ANWB daar dé plek voor. Hier kon je per model zien wat deze op dat moment ongeveer waard was. Vandaag de dag bestaat deze lijst echter niet meer. Wel voor auto's, maar niet meer voor caravans. Daarom is het nu wat lastiger geworden om de dagwaarde van jouw caravan te bepalen. Dat is jammer, want dit is erg waardevolle informatie.

Waarom de dagwaarde van jouw caravan belangrijk is om te weten

De ANWB-caravan koerslijst was altijd erg populair. Logisch, want er zijn veel redenen waarom het goed is om op de hoogte te zijn van de waarde van jouw caravan:

  • Een voor de hand liggende reden heeft te maken met de verkoop van jouw caravan. In dat geval wil je natuurlijk graag een indicatie hebben van het bedrag dat je ervoor kunt krijgen. Ook versterkt dit je onderhandelingspositie.
  • Als je een nieuwe of tweedehands caravan hebt gekocht en deze wilt verzekeren, dan is het ook handig om te weten wat deze waard is. Tweedehands caravans kun je namelijk ook op basis van de dagwaarde verzekeren. Op deze manier is hij verzekerd tot de geschatte dagwaarde op het moment dat de schade is ontstaan.
  • In het geval van schade aan jouw caravan krijg je een schadebedrag van de verzekering gebaseerd op de dan geldende dagwaarde. Deze moet je hiervoor dus bepalen.

Zo wordt de waarde van een caravan bepaald

Het berekenen van de dagwaarde van je caravan kan best ingewikkeld zijn. Het is namelijk afhankelijk van nogal wat factoren:

  1. Het type caravan. Denk aan het merk, het model en het bouwjaar. Hoe nieuwer de caravan, hoe hoger de waarde;
  2. Eventuele schade en gebreken. Hoe meer hiervan, hoe lager de waarde;
  3. Eventuele extra's bij de caravan, zoals een fietsenrek, een televisie of andere technologische toevoegingen. Hoe meer hiervan, hoe hoger de waarde;
  4. De huidige vraag en het aanbod. Marktomstandigheden spelen een belangrijke rol: hoe groter de vraag, hoe hoger de waarde van jouw caravan.

Ontvang een gratis en vrijblijvende waardebepaling van jouw caravan

Vul nu gauw het formulier in op onze website en wij maken graag een eerlijke inschatting voor je van wat hij waard is. Hierbij kijken we naar jouw ingestuurde foto's, het type caravan en alle andere hierboven genoemde factoren. Wij streven ernaar om altijd binnen twee dagen terug te komen met een vrijblijvend bod. Wil je graag sneller een bod ontvangen? Dan kun je ons altijd bellen op 085-4012469 of 06-34272744.

Vrijblijvende prijsinschatting aanvragen
RDW erkend bedrijf
Binnen 48 uur een bod
Ophaalservice in heel Nederland
  • RDW erkend bedrijf
  • Binnen 48 uur een bod
  • Ophaalservice in heel Nederland

Vragen? Neem contact met ons op

Contact opnemen
085 401 24 6906-34272744
info@wijkopencaravans.nl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram