Caravan met schade verkopen

Ben jij de trotse bezitter van een caravan waarmee jij vele vakantiebestemmingen hebt bezocht? Dan is het goed voor te stellen dat er in de loop der jaren wat beschadigingen zijn ontstaan. Ontzettend vervelend, maar dit maakt jouw caravan niet onverkoopbaar. Een caravan is over het algemeen een veelgebruikt voertuig wat betekent dat grote of kleine beschadigingen vrijwel onontkoombaar zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan krassen door te strak inparkeren of aan keukenkastjes waar de frontjes van zijn beschadigd. Allemaal beschadigingen die jouw caravan wellicht minder aantrekkelijk maken voor de particuliere verkoop, maar niet voor Wijkopencaravans. Wij staan erom bekend iedere caravan, zowel met als zonder schade, tegen een realistische prijs graag van jou overnemen.

Caravan aanmelden

Waarom een caravan met schade verkopen?

Het klinkt misschien een beetje gek om een caravan met schade te verkopen maar wij van Wijkopencaravans gaan graag in gesprek over de staat van jouw caravan. Nederlanders houden van kamperen wat betekent dat jouw caravan geld waard is. Ook als deze een kleine of een grote beschadiging heeft. Wanneer jouw caravan eerder al eens schade heeft gehad, dan ben je bekend met de hoge reparatiekosten.

Soms is het lastig om de oorzaak van het probleem te vinden. Dit is vaak het geval bij vochtschades. Een professionele monteur moet de oorsprong van de schade dan achterhalen wat aanzienlijk veel uren in beslag neemt. Dit kan hoog in kosten oplopen, waardoor het in veel situaties goedkoper is om een caravan te verkopen. Gebruik jij jouw caravan niet zo vaak en wil je besparen op de reparatiekosten? Kies er dan voor om jouw caravan te verkopen aan Wijkopencaravans.

Soorten schades aan een caravan

Bij Wijkopencaravans hebben wij al meer dan 10 jaar ervaring met het opkopen van caravans. Daardoor weten wij als geen ander dat caravans verschillende soorten schades kunnen hebben. Denk hierbij aan kapotte/oude banden, interieurschade, technische schades, hagelschade en vochtschade. Hieronder vertellen wij je graag meer over de soorten schades die wij voorbij hebben zien komen: 

 • Schade na ongeval 
  Een veelvoorkomende schade waar je zelf weinig aan kan doen. Wanneer je in het verleden betrokken bent geweest bij een ongeval met jouw caravan, dan is er vrijwel altijd sprake van schade. Hierbij gaat het om deuken, krassen of kapotte ramen. Als jouw caravan over schade na een ongeval beschikt, willen wij graag weten hoe het ongeval gebeurd is en waar de schade zich bevindt.  
 • Hagelschade 
  Tijdens het kamperen kan het gebeuren dat je te maken krijgt met slecht weer. Het weer is ontzettend onvoorspelbaar wat betekent dat het zomaar kan stormen of hagelen. Hagelschade is dan ook iets wat wij regelmatig voorbij zien komen. Vaak gaat het hierbij om een esthetische kwestie, maar er kunnen ook kleine gaatjes zijn ontstaan. Vermeld deze schade altijd aan ons door duidelijke foto's toe te voegen. 
 • Waterschade en vochtschade 
  In de loop der jaren kan je te maken krijgen met water- of vochtschade wat door veel verschillende oorzaken kan ontstaan. De uiting van dit soort schades is op veel verschillende manieren zichtbaar. Denk hierbij aan groene, gele en donkerbruine vlekken dat duidt op schimmelvorming in jouw caravan. Wanneer je vochtschade hebt ontdekt of je wil jouw oude caravan met vochtschade aan ons verkopen, vermeld dit dan en voeg duidelijke foto’s toe zodat wij gemakkelijker een realistisch bod kunnen doen.
 • Kapotte/oude banden 
  Als caravans lange tijd op dezelfde plaats gestald staan, zullen de banden stikken en de wielen gaan roesten. Dit heeft als resultaat dat je er niet meer mee kunt rijden en de caravan een groot deel van zijn waarde verliest. Maar niet voor ons, want wij komen jouw caravan gratis halen met de takelauto en monteren direct nieuwe banden wanneer dit nodig is. Bovendien krijg je van ons een realistisch bedrag mee.  
 • Technische schades 
  Vandaag de dag zijn caravans voorzien van allerlei moderne en complexe technieken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een keuken die voorzien is van een elektrische kookplaat, een geïntegreerde afzuiging en een vaatwasser. Ieder jaar worden de technieken in het interieur van caravans steeds complexer, waardoor technische schades lastig te repareren zijn. Het repareren van technische mankementen kost veel manuren wat betekent dat er een hoog prijskaartje aanzit.

Caravan laten ophalen na akkoord verkoop

Wanneer je overweegt om jouw caravan met schade aan Wijkopencaravans te verkopen, dan wil jij natuurlijk weten hoe dit in zijn werk gaat. Wij werken met een eenvoudige aanmeldprocedure wat ervoor zorgt dat het verkopen van jouw caravan binnen enkele dagen is gedaan. Hieronder lichten wij dit graag verder toe:

 1. Meld jouw caravan allereerst bij ons aan. Hierbij vragen we een aantal gegevens over je caravan en vragen we je een aantal foto's toe te voegen. Bij schade is het ontzettend belangrijk om van iedere beschadiging een duidelijke foto toe te voegen. Op die manier kunnen wij ons bod aanpassen aan de hand van de staat van jouw caravan.  
 2. Vervolgens streven wij ernaar om binnen 48 uur met een persoonlijk en eerlijk aanbod te komen. Dit vrijblijvende bod is volledig op jouw oude caravan afgestemd. Zo garanderen we een snelle verkoop van jouw caravan. Voor een sneller bod kan je het beste bellen naar 085-4012469 of 0634272744. 
 3. Als je akkoord gaat met  ons bod, dan hoef je je geen zorgen te maken over het transport. Wij komen je caravan namelijk gewoon ophalen, gratis én voor niets. Op dit moment krijg je ook het benodigde vrijwaringsbewijs van ons, wat bewijst dat de caravan niet meer van jou is. Ook het overdragen van het kentekenbewijs regelen wij voor je. Wel zo makkelijk! 

Beschikt jouw caravan over enkele schades? En zijn de kosten voor jou te hoog om te laten repareren? Dan doe je er verstandig aan om jouw caravan te verkopen aan Wijkopencaravans. Wij nemen jouw oude caravan graag voor een realistische prijs over. Hierna repareren wij jouw oude caravan om er vervolgens een kampeerliefhebber blij mee te maken. Vraag snel een vrijblijvende offerte aan en ontdek wat de dagwaarde van jouw caravan met schade is! 

RDW erkend bedrijf
Binnen 48 uur een bod
Ophaalservice in heel Nederland
 • RDW erkend bedrijf
 • Binnen 48 uur een bod
 • Ophaalservice in heel Nederland

Vragen? Neem contact met ons op

Contact opnemen
085 401 24 6906-34272744
info@wijkopencaravans.nl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram