Caravan inkoop

Door een erkende en betrouwbare caravan opkoper

  • BOVAG en RDW-erkend
  • Binnen 48 uur een bod
  • Gratis ophalen in heel Nederland en België
  •   9.8/10 - beoordelingen

In slechts 3 stappen jouw caravan verkopen

Caravan aanmelden

Meld je caravan snel en eenvoudig aan door een paar vragen over je caravan te beantwoorden. Voeg ook recente foto's van je caravan toe voor een sneller resultaat.

Resultaat ontvangen

Binnen enkele dagen ontvang je van ons persoonlijk een eerlijk aanbod; we versturen geen automatisch gegenereerde taxaties. Ons voorstel is vrijblijvend.

Caravan verkopen

Ben je akkoord met het bod? Dan komen wij de caravan gratis ophalen. Je ontvangt dan direct geld en een RDW-vrijwaring.

Voordelen van Wijkopencaravans.nl als opkoper

Wil je jouw caravan gaan verkopen, omdat het bijvoorbeeld al langere tijd staat te verstoffen in de stalling? En ben je daardoor momenteel op zoek naar een professionele partij die caravans inkoopt? Dan is Wijkopencaravans een uitstekende keuze als opkoper van jouw (oude) caravan. Enkele voordelen op een rij:
BOVAG en RDW-erkende opkoper van caravans;
Jarenlange ervaring met de inkoop van caravans in heel Nederland en België;
Wij komen overal in Nederland en België gratis de caravan ophalen;
Geen tussenhandel, rechtstreeks verkopen aan ons;
Wij regelen al het papierwerk zoals de vrijwaring;
Verwacht een eerlijk bod van ons binnen 48 uur;
Goedgekeurd door WebwinkelKeur;
Goede reviews op klantenvertellen;
Ook een bod wanneer kenteken niet bekend is;
Over ons
caravan-inkoop-voordelen

Waarop baseren wij de waarde van uw caravan?

Wanneer je jouw caravan wilt verkopen aan ons vragen we je om een aantal gegevens in te vullen met foto’s van de caravan. Aan de hand van deze foto’s en de gegevens brengen wij een bod uit. Wij baseren de waarde van je caravan onder andere op onderstaande punten:

Merk, model en bouwjaar
Allereerst is het type caravan van belang. Er wordt dus gekeken naar het merk, het model en het bouwjaar. Bepaalde merken zijn nu eenmaal duurder dan andere. Daarnaast geldt logischerwijs dat hoe nieuwer de caravan is, hoe hoger de waarde.

Staat van de caravan
We kijken dan naar eventuele schade en gebreken. Hoe meer schade aan de caravan, hoe lager de dagwaarde. Als voorbeelden van schade kun je denken aan: waterschade, hagelschade of defecte elektronica. Ook achterstallig onderhoud kan ten koste gaan van de waarde.

Extra voorzieningen
Daarnaast kan je caravan meer waard worden door bepaalde extra’s die erop zitten, net zoals bij auto’s. Is jouw sleurhut uitgerust met luxe toevoegingen als een fietsenrek, een televisie of andere snufjes, dan komt dat ten goede aan de waarde.

Vraag en aanbod
Is de vraag groter dan het aanbod, dan resulteert dat in een hogere waarde voor jouw caravan en vice versa. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat bepaalde oude type caravans nu meer waard zijn dan vroeger, omdat die tegenwoordig helemaal hip zijn.

Wanneer je nieuwsgierig bent naar wat jouw caravan waard is, vul dan gauw bovenaan de pagina jouw kenteken in. Hierna ontvang je van ons binnen enkele dagen een vrijblijvend en realistisch bod dat volledig gebaseerd is op de staat van jouw caravan. Ook als je een caravan met schade hebt zijn wij geïnteresseerd. Wij streven er altijd naar om binnen 48 uur met een persoonlijk bod te komen. Wil je graag sneller een bod ontvangen? Neem dan contact met ons op via 085-4012469 of 06-34272744.
Vraag direct je prijs aan
BOVAG en RDW-erkend bedrijf
Binnen 48 uur een bod
Gratis ophalen in heel Nederland

Tips voor een vlotte overdracht

Er zijn verschillende reden waarom je jouw caravan wilt verkopen, maar op het moment dat je besluit om je caravan te verkopen wil je hier natuurlijk een eerlijk bedrag voor krijgen met een vlotte afhandeling. Om de overdracht te voorspoedigen hebben we hieronder enkele punten verzameld:

Caravan klaarzetten voor transport
wanneer je ons bod accepteert en we dus een koopovereenkomst hebben gesloten, komen we gratis jouw caravan ophalen. Het is dan belangrijk dat de caravan klaar wordt gezet voor transport. Staat de caravan nog in de stalling, laat dan de stallingseigenaar weten dat we eraan komen. Zorg er ook voor dat alle persoonlijke spullen uit de caravan worden gehaald.

Papieren van de caravan
Verzamel alle papieren van de caravan. Denk aan het kentekenbewijs en de tenaamstellingscode. Heb je geen tenaamstellingscode? Geen probleem. Via het RDW kan je eenvoudig een nieuwe tenaamstellingscode aanvragen. Ben je het kentekenbewijs kwijt? Dan moet je ook een nieuwe aanvragen bij het RDW.

Meer informatie:
- Welke papieren heb ik nodig bij het verkopen van een caravan?
- Nieuwe tenaamstellingscode RDW
- Nieuw kentekenbewijs aanvragen RDW
Vraag direct je prijs aan
caravan-inkoop-klaarzetten-transport
Heb je toch nog ergens een vraag over? 
Bekijk onze veelgestelde vragen

Ik wil van mijn caravan af, maar zonder risico: Wijkopencaravans.nl

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om hun caravan particulier te verkopen via verkoopplatforms als Marktplaats. Wat maar weinig mensen weten is dat dit verkoopplatform al jaren de broedplaats is voor malafide kopers en internetcriminelen. Hierdoor loop je het risico om tijdens de verkoop van jouw caravan slachtoffer te worden van oplichting in de vorm van vals geld, valse overboekingen en zelf intimidatie. Je caravan verkopen aan een RDW-erkende inkoper zoals Wijkopencaravans geeft je de zekerheid dat je geen risico's loopt. Zo verzeker je jezelf van een verkoop zonder gedoe. 

Daarnaast nemen wij je al het papierwerk, zoals de caravan overschrijven en het vrijwaringsbewijs, uit handen. En ga je akkoord met ons bod, dan komen wij de caravan gratis bij jou ophalen. Door onze jarenlange ervaring en nuchtere aanpak tref je over ons geen schokkende reviews aan. Afspraak is bij ons ook echt afspraak.
Vraag jouw bod aan

Fair bod, snelle afhandeling, betrouwbaar

Caravan te koop aangeboden, snelle reactie met een eerlijk bod. Afhandeling allemaal soepel per e-mail, opgehaald zoals afgesproken, zelfde dag betaling en vrijwaring binnen. Netjes.
- Aalsmeer - 17/04/2024

Vriendelijke mensen, fijn bedrijf voor als u een caravan/camper zoekt

We zijn erg goed geholpen met het uitzoeken van een caravan, wat een plezierig bedrijf, vriendelijke medewerkers! Je krijgt genoeg informatie over de caravan,onze oude solifer caravan konden we inruilen Gisteren onze hobby 400sf opgehaald er zat zelf een hele mooie grote strik op, super leuk! Heel erg bedankt ook voor de bloemen :-) We gaan zeker genieten van onze caravan Bedankt en komen zeker x terug Harm & Bouwina
- Groningen - 13/03/2024

Snel, klantvriendelijk en betrouwbaar bedrijf

Zeer snelle reactie gekregen op mijn email voor de evt. verkoop van mijn caravan. Binnen de 48 uur werd ik al opgebeld door de eigenaar Niels van Caravan Noord. Na wat onderhandelen zijn we zeer snel tot een akkoord gekomen. Niels heeft de gemaakte afspraken goed nagekomen en de betaling en vrijwaringsbewijs netjes op tijd en snel overgemaakt ! Dit bedrijf is zeker een aanrader om je caravan / camper snel en betrouwbaar te verkopen !
- Axel - 17/08/2022
RDW erkend bedrijf
Binnen 48 uur een bod
Ophaalservice in heel Nederland
  • RDW erkend bedrijf
  • Binnen 48 uur een bod
  • Ophaalservice in heel Nederland

Vragen? Neem contact met ons op

Contact opnemen
085 401 24 6906-34272744
info@wijkopencaravans.nl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram